Termenii de utilizare a site-ului

1. Dispoziții generale

1.1 Prezentul acord definește condițiile de utilizare, de către „Cumpărător” a materialelor și serviciilor site-ului liniah2o.md, în continuare site, web-site, magazin online.

1.2 Titularul drepturilor de autor a site-ului / magazinului online este „Vitasanmax” S.R.L., str. Mihai Viteazul, nr.21/1 mun. Chișinău, Republica Moldova, MD – 2004, Cod fiscal: 1003600005654, Cod TVA: 0504421.

1.3 În temeiul art.1029 din Codul civil al Republicii Moldova și legii nr.284 privind comerțul electronic, prezentul acord reprezintă o ofertă publică adresată unui segment nedeterminat de persoane fizice și juridice, ce sunt interesate în achiziționarea produselor din magazinul online liniah2o.md. Cumpărătorul ia cunoștință cu prezentele cerințe și își exprimă consimțământul bifând „Sunt de acord cu cerințele vânzărilor prin intermediul site-ului”

1.4 Administrația site-ului liniah2o.md este în drept de a modifica cerințele prezentului acord, unilateral și oricând. Acordul modificat sau acordul nou este valabil doar după publicarea acestuia pe site-ul liniah2o.md.

1.5 Cumpărătorul este responsabil de verificarea periodică a modificărilor prezentului Acord. Cumpărătorul are dreptul să refuze utilizarea Site-ului dacă nu este de acord cu modificările.

1.6 În momentul formării comenzii online, Cumpărătorul confirmă că este de acord cu toate cerințele prezentului Acord.

2. Înregistrarea pe site

2.1 Administrația site-ului liniaha2o.md nu este responsabilă de veridicitatea informației oferite de Cumpărător la momentul înregistrării și formării comenzii online. Cumpărătorul este responsabil și acceptă orice risc în cazul oferirii informației greșite sau incomplete.

2.2 Pentru a forma comenzile online, Cumpărătorul se va înregistra pe site, completând formularul cu datele personale: numele, adresa livrării, nr. de contact, e-mail.

2.3 În momentul înregistrării pe site, Cumpărătorul este obligat să indice informație veridică, pentru ca Administrația site-ului să-și îndeplinească obligațiunile față de Cumpărător. 

2.4 Cumpărătorul este responsabil de log-in și parola personală necesare pentru înregistrare și nu le înstrăinează persoanelor terțe. De asemenea, Cumpărătorul este responsabil de acțiunile efectuate pe site din numele său.

3. Confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal

3.1 Informația primită de la Cumpărător este confidențială și se folosește doar în scopurile formării comenzilor de livrare.

3.2 În momentul completării formularului la înregistrarea pe site, Cumpărătorul își expune acordul pentru colectarea și prelucrarea datelor personale în scopurile:

 • prelucrarea comenzilor de livrare;
 • primirea informației privind livrare prin intermediul nr. de telefon sau e-mail;
 • primirea informației privind promoții sau altă informație privind activitatea site-ului liniah2o.md;
 • alte scopuri comerciale.

3.3 Pentru îndeplinirea obligațiilor privind formarea comenzii, Administrația site-ului este în drept să expedieze scrisori, mesaje sau alte date pe e-mail sau să efectueze apeluri pe nr. de contact indicat în formular. Administrația este în drept să înregistreze apelurile cu Cumpărătorii în scopul îmbunătățirii calității deservirii. 

3.4 Cumpărătorul oferă acordul folosirii tehnologiei cookie, în scopul ridicării nivelului de calitate a serviciilor oferite și în scopuri publicitare. În cazul Când Cumpărătorul deconectează tehnologia cookie, 

3.5 Administrația nu garantează o funcționalitate completă a site-ului liniah2o.md sau a serverilor acestuia.

3.6 Administrația se angajează să asigure protecția datelor cu caracter personal împotriva accesului neautorizat de către terți și să nu înstrăineze datele cu caracter personal ale Cumpărătorului, cu excepția transmiterea acestora partenerilor ce sunt autorizați să prelucreze datele în scopurile specificate sau transmiterea acestora la solicitarea organelor competente de stat. 

3.7 Cumpărătorul este în drept să se refuze de primirea propunerilor, ofertelor etc., expediind un mesaj de refuz către Administrație.

4. Procedura de formare a comenzii

4.1 Cumpărătorul formează comanda pe site, accesând butonul „cumpără” sau contactând nr. indicat în partea de sus a paginii web. După formarea comenzii, reprezentantul Administrației contactează 

4.2 Cumpărătorul în scopul confirmării comenzii și informării privind stocul disponibil a produselor care le-a comandat. 

4.3 Administrația este în drept să anuleze comanda parțial sau integral, în cazul când produsele comandate nu sunt disponibile în stoc sau în cazul unor probleme tehnice, cu informarea Cumpărătorului despre acest fapt.

4.4 Toată informația expusă pe site are caracter de referință și nu poate să transmită pe deplin informații fiabile despre proprietățile și caracteristicile produselor, inclusiv despre culoare, mărimi și formă. În cazul în care Cumpărătorul are întrebări referitor la caracteristicile mai detaliate despre un anumit produs, trebuie să contacteze Administrația site-ului, contactând nr. 022 295 420.

4.5 Administrația site-ului nu duce răspunderea de neconformitatea produsului cu așteptările Cumpărătorului.

5. Prețurile și achitarea

5.1 Prețurile pentru produsele expuse pe site sunt indicate în MDL pentru o unitate de produs.

5.2 Prețurile pentru orice produs indicat pe site, poate fi modificat unilateral de către Administrație, fără a notifica despre acest fapt Cumpărătorul.

5.3 Prețurile pentru produsele achitate nu pot fi schimbate.

5.4 Cumpărătorul este de acord că prețul, modelul, cantitatea produsului deplasat în „coș” sunt actuale doar în momentul adăugării acestuia în „coș” și pot fi schimbate dacă comanda nu a fost finalizată prin accesarea butonului „cumpără”.

5.5 Modalități de achitare la comanda produselor Online:

5.5.1 Achitare cash la primirea comenzii

Curierul livrează comanda, iar Cumpărătorul achită cash, la primirea efectivă a produselor comandate. Curierul primește achitarea și oferă bonul de casă.

5.5.2 Achitare cu cardul bancar la primirea comenzii

Curierul livrează comanda, iar Cumpărătorul achită cu cardul bancar ce deține Sistemul VISA sau MasterCard, la primirea efectivă a produselor comandate. Curierul primește achitarea și oferă bonul de casă.

6. Livrarea, recepționarea comenzii

6.1 În momentul formării comenzii, Cumpărătorul confirmă că este familiarizat și de acord cu informația despre produs, prețul produsului și secțiunea site-ului „Livrarea și achitarea”.

6.2 Livrarea comenzii către Cumpărător se efectuează la adresa indicată în comandă și în timpul stabilit la momentul formării comenzii. Cumpărătorul mai are opțiunea de a ridica de sine stătător comanda de la depozitul de pe adresa Magazinului. 

6.3 Livrarea produselor de pe site se efectuează în razele Republicii Moldova.

6.4 Termenul de livrare depinde de disponibilitatea stocului a produselor comandate și de timpul necesar pentru prelucrarea comenzii, negociat cu Cumpărătorul la momentul confirmării comenzii.

6.5 Cumpărătorul este obligat să ofere condiții corespunzătoare pentru primirea comenzii. La primirea comenzii, Cumpărătorul este obligat să verifice conformitatea produselor, și anume prezența tuturor produselor comandate și integritatea acestora. În cazul când ambalajul este deteriorat sau însuși produsul are rebut, Cumpărătorul trebuie să indice despre acest fapt în Raportul de livrare, în caz contrar obiecțiile Cumpărătorului nu vor fi luate în calcul de către Administrație.

6.6 Cumpărătorul este obligat să primească produsele comandate conform denumirii produsului și cantității comandate. În momentul primirii produselor, Cumpărătorul contrasemnează Raportul de livrare, fapt ce confirmă lipsa obiecțiilor privind produsele comandate (cantitate, calitate, integritate).

7. Refuzul și returul produselor

7.1 Cumpărătorul este în drept să se refuze de produsul comandat, oricând înaintea primirii acestuia sau în termenul de 14 zile de la primirea acestuia, cu excepția următoarelor cazuri:

7.1.1 au trecut mai mult de 14 zile calendaristice din momentul procurării produsului;

7.1.2 nu au trecut 14 zile calendaristice din momentul procurării produsului, dar produsul a fost folosit, ambalajul este deteriorat, lipsesc documentele ce atestă procurarea acestuia, etc.

7.1.3 produsul se află în lista produselor care nu sunt supuse returului, în conformitate cu Legea nr.105 din 13 martie 2003 privind protecția consumatorului, și anume:

LISTA
produselor nealimentare de calitate corespunzătoare ce nu pot fi înlocuite cu un produs similar

 1. Articole de bijuterie (articole din metale prețioase, cu pietre scumpe, din metale preţioase şi montate cu pietre semipreţioase şi sintetice, pietre preţioase şlefuite).
 2. Confecţii şi articole din tricot (articole de lenjerie de corp, lenjerie de pat, articole de ciorăpărie).
 3. Articole de igienă individuală (periuţe de dinţi, piepteni, agrafe, bigudiuri, pensete, aparate de ras manuale sau electrice şi alte articole destinate îngrijirii corpului).
 4. Articole de parfumerie şi cosmetică.
 5. Mărfuri textile (ţesături din bumbac şi tip bumbac, in şi tip in, lînă şi tip lînă, mătase şi tip mătase, panglici, bandă de bordură etc.).
 6. Cabluri (conducte electrice, cabluri, şnururi).
 7. Materiale de construcţie şi de finisare, alte mărfuri comercializate la metraj (linoleum, peliculă, mochetă etc.).
 8. Produse şi materiale din mase polimerice ce au contact cu produsele alimentare, inclusiv cele jetabile (veselă şi accesorii pentru servitul mesei şi bucătărie), ambalaje, articole pentru păstrarea şi transportarea alimentelor (canistre, bidoane, butelii, butoaie).
 9. Produse chimice de uz casnic, pesticide şi preparate agrochimice.
 10. Mobilă de menire socială (garnituri şi seturi).
 11. Autoturisme şi articole moto-velo, remorci şi agregate, mijloace mobile pentru mica mecanizare a lucrărilor agricole, nave pentru plimbări şi alte mijloace de transport naval de menire socială.
 12. Mărfuri tehnice complexe de uz casnic pentru care sînt stabilite termene de garanţie (aparate electrocasnice, aparate radioelectronice, aparate de calcul şi multiplicare, articole foto-chino, aparate de telefon (fixe şi mobile) şi de faximil, instrumente muzicale electrice, echipamente şi utilaje ce funcţionează cu gaze şi dispozitivele acestora).
 13. Articole pentru profilaxia şi tratamentul unor boli în condiţii de domiciliu (articole pentru ocrotirea sănătăţii publice şi pentru igienă din metal, cauciuc, textile şi alte materiale, instrumente, dispozitive şi aparate medicale, remedii pentru igiena cavităţii bucale, lentile pentru ochelari, articole pentru îngrijirea copiilor, preparate farmaceutice).
 14. Jucării.

7.2 Prin prezentul acord, Cumpărătorul confirmă că este informat despre faptul că este supus returului sau schimbului doar produsul ce nu a fost folosit, ce nu are urme de montare / instalare, ce nu are deteriorări mecanice rosături, știrbire, fisurare, zgârieturi etc. Produsul trebuie să fie păstrat integral, să nu lipsească nici un element al setului și să dețină documentele originale ce atestă procurarea produsului. Încălcarea oricărui din criteriile menționate, oferă dreptul Administrației de a refuza returnarea sau schimbul produsului. 

7.3 Returnarea costului produsului, condițiile și termenii se efectuează conform legislației în vigoare a Republicii Moldova.

8. Garanția produsului

8.1 Produsele dețin certificate de garanție și toate certificatele de calitate corespunzătoare.

8.2 Termenul de garanție a produsului este stabilit de producător. Termenul și condițiile îndeplinirii obligațiilor de garanție față de Cumpărător sunt indicate în certificatul de garanție, ce este transmis Cumpărătorului în momentul vânzării produsului.

9. Forțe majore

9.1 În cazul influenței circumstanțelor de forță majoră, cum sunt: incendii, calamități naturale, greve pe teritoriul trecerii mărfurilor, război, blocadă, interzicerea exportului sau a importului etc., Administrația site-ului nu duce răspundere față de Cumpărător în ceea ce privește neîndeplinirea termenilor prezentului Acord.

9.2 În cazul apariției circumstanțelor menționate în pct.9.1 al prezentului Acord, termenul pentru îndeplinirea obligațiilor va crește proporțional cu timpul în care vor fi prezente  aceste circumstanțe și consecințele acestora.

10. Limita de răspundere a Administrației

10.1 Administrația admite prezența erorilor. În informația expusă pe site pot fi găsite inexactități ș erori tipografice, dar totodată, Administrația depune efortul necesar pentru a oferi informație veridică și corectă pe site.

10.2 Administrația site-ului este în drept, în orice moment, să introducă modificări în conținutul site-ului, să schimbe formatul site-ului, să limiteze accesul pe site sau în anumite secțiuni ale site-ului, la propria voință și fără aducerea la cunoștință despre acest fapt.

10.3 Prezentul site poate avea link-uri către alte site-uri, conținutul și prezența cărora nu poate fi controlate de Administrație.

10.4 Luând în considerare faptul că orice informație plasată pe internet sau expediată online poate fi interceptată, modificată sau infectată cu viruși, Administrarea site-ului nu poate garanta că informația plasată pe site sau expediată Cumpărătorului prin e-mail nu va fi interceptată, modificată sau infectată cu viruși capabili să afecteze negativ.

10.5 Administrația nu duce răspundere de declarațiile Cumpărătorilor, lăsate în forma de comentariu pe site.

10.6 Administrația nu duce răspundere de datele Cumpărătorului ce sunt necesare pentru logarea pe site (log-in, parolă).

10.7 Administrația nu duce răspundere de rețineri, erori în procesul de efectuare a unei operațiuni care rezultă din defecțiuni tehnice ale computerului, sistemelor electrice și alte sisteme.

11. Drepturi exclusive

11.1 Toate materialele și conținutul de pe site-ul liniah2o.md (elementele design-ului, textul, imaginile grafice, ilustrații, video, baza de date, etc.) sunt materiale în posesia exclusivă a Administrației și nu pot fi folosite fără acordul preventivă a deținătorului. Prin folosire se are în vedere: redarea, copierea, distribuirea, etc. Excepții pot fi considerate cazurile prevăzute de legislația în vigoare a Republicii Moldova.

11.2 Termenii prezentului Acord sunt supuși interpretării în conformitate cu legislația Republicii Moldova. Toate litigiile și revendicările sunt supuse examinării în conformitate cu legislația Republicii Moldova.

12. Datele Administrației site-ului

Denumirea Companiei: „Vitasanmax” S.R.L.

Adresa: str. Mihai Viteazul, nr.21/1, mun. Chișinău, Republica Moldova, MD-2004

Cod fiscal: 1003600005654

Cod TVA: 0504421